Når børne-garderoben skal vinteropdateres

Hvis ud har børn, kender du helt sikkert denne oplevelse:

Du bemærker, at kulden er begyndt at tage til. Den første frostnat har været sit smut forbi, og du tænker, som den fornuftige mor du er, at tiden er kommet til, at hive børnenes vinterklude ud af skabet. Du stiller vintertøjet frem i entréen, så det er klar, når kulden rigtig begynder at tage til.

Dagen kommer, hvor børnene får brug for deres tykke vintertøj og vintersko. Med lidt kamp og jag får de presset sig ned i de vandafvisende overalls, der skal holde dem varme ude i kulden. Det føles lidt strammere, end det gjorde sidste vinter, men ellers virker dine børn meget tilfredse.

Det er lige indtil, at du til din forskrækkelse ser, at deres overtræksbukser slutter halvt oppe på skinnebenet. Det går op for dig, at dine børn er vokset ud af deres vintertøj.

Med de længere stænger som dine børn har fået, følger også større fødder. Børnenes vintersko er pludselig blevet flere størrelser for små, og du tænker, at det kan da ikke passe – tøjet og skoene er jo helt nyt?!

 

Ja… Der kan ske rigtig meget på et år, når dine børn er i voksealderen. Du slipper ikke for at tage dine unger ud købe nye vinterstøvler til drenge og nyt vintertøj. I må have både jakke, overtræksbukser, handsker og halse-disse. Du ønsker jo ikke, at dine søde børn skal fryse deres fingre af, når de leger ude i sneen.

 

Du kan prøve at sælge det vintertøj, dine børn ikke kan passe længere. Det er en god idé at give tøjet videre på den måde, og så er det meget mere bæredygtigt frem for altid at købe nyt. Dine børn vokser alligevel ud af det tøj du køber til næste vinter.